DevSecOps
התוכנית הראשונה בישראל להכשרת- DevSecOps בפלטפורמת Google Cloud.התוכנית מיועדת לבוגרות מצטיינות של סמינרים מהחברה החרדית שסיימו מסלול הנדסת תוכנה במסגרת המרכז האקדמי לב.
התוכנית מיועדת לבוגרות מצטיינות של סמינרים מהחברה החרדית שסיימו מסלול הנדסת תוכנה במסגרת המרכז האקדמי לב.
תוכנית ה-DevSecOps הייחודית פועלת תחת המעטפת האקדמית של בית הספר להייטק של Google ואוניברסיטת רייכמן. התוכנית פועלת בשיתוף פעולה עם מכון לב וחברת Oz software, בית תוכנה המתמחה במתן שירותי תוכנה ומיקור חוץ למגוון רחב של חברות במשק הישראלי, תוך התמחות בעבודה מול המגזר החרדי.
במסגרת השותפות של ביה"ס להייטק עם מכון לב וחברת Oz software, כל שותף לוקח חלק פעיל בתהליכי ההכשרה ומשתף מניסיונו העשיר ומומחיותו לטובת דיוק תהליכי המיון, התאמת תוכנית הלימודים לצרכי התעשייה, ולבסוף, בכוחות משותפים, לקידום השתלבות הבוגרות בעולם התעסוקה. בסיומה, המשתתפות עתידות להשתלב במגוון רחב של חברות הייטק, מגזר ציבורי, עסקי, ממשלתי, פיננסי, ביטחוני ועוד.
ההתאמה של הבוגרות למעסיקים, נעשית על ידי יצירת Match בין צרכי החברות למאפיינים המקצועיים והאישיותיים של בוגרות התוכנית, ותוך קידום השתלבותן המיטבית בתעשייה ויציבותן לאורך זמן.
סילבוס התוכנית
תפקיד DevSecOps מהווה התמחות ייעודית בתחום ה- DevOps, ומטרתו היא לקרב בין אבטחת המידע, לצוות הפיתוח ולצוות האופרציה, ולנהל את העבודה המשותפת של המחלקות בצורה הטובה ביותר. התפקיד נועד להבטיח כי אבטחת המידע משולבת באופן מובנה במחזור החיים של הפיתוח והאופרציה הארגונית. למעשה, תפקיד זה אחראי שצורכי האבטחה לא ייפגעו ממרוץ הפיתוח המתמיד.
תחומי האחריות העיקריים של ה- DevSecOps כוללים קידום שיתוף פעולה בין הצוותים השונים, הטמעת אבטחה ברמות הארגון השונות, וניהול וייעול תהליכי פיתוח. ה- DevSecOps מעורב משלבי התכנון, דרך הצגת הארכיטקטורה ועד שלבי הפיתוח ובדיקת האיכות. כדי להשתלב בתפקיד יש צורך בהיכרות מעמיקה עם תחום אבטחת המידע, עם כלי AI ותהליכי אוטומציה, עם שירותי ענן שונים, ולהפגין יכולת הנעה ועבודה בצוות לצד יכולת חשיבה אסטרטגית ויצירתיות.
בית הספר להייטק שם דגש על תחום הבינה המלאכותית -AI ומשלבו בכל תוכניות ההכשרה. במסגרת תוכנית זו נלמד מה זה AI, ואיך להשתמש בכלים השונים כדי לייעל את עבודתנו, להציג תוצרים איכותיים יותר, לנתח מידע ולהציג תובנות.
בנוסף להיכרות עם כלי AI מובילים של Google כמו Gemini, בתוכנית זו נעמיק בכלי ה-Gemini Code Assist המסייע בכתיבת קוד וב-Vertex AI שהינה פלטפורמה המסייעת לפריסה מהירה ותחזוקה של מודלי בינה מלאכותית.
התוכנית תוביל להקניית מיומנויות רלוונטיות וליצירת יכולת להשתלב בהצלחה בשוק העבודה העתידי תוך דגש על קידום חדשנות באמצעות שימוש מקצועי ואחראי בטכנולוגיות AI.